Rikkert Walbeek

In 2002 ben ik begonnen met SalesXeed. Met zo’n 25 jaar commerciële ervaring is sales steeds de rode draad in al mijn zakelijke activiteiten.

In de jaren 90 ben ik begonnen als junior accountmanager bij een Nederlands ICT bedrijf, om daarna verschillende salesrollen te bekleden bij met name Amerikaanse ICT organisaties.

Ik ben een salesman pur sang. Met een grote voorliefde voor new business ben ik een absolute aanhanger van sales 2.0, nu beter bekend als social sales.

Al in 2006 begon ik als eerste in Nederland met een sales weblog Sales is een vak‘, in 2008 schreef ik het boek ‘Sales Bijdehand’. Inmiddels heb ik zo’n 700 artikelen over sales op mijn naam staan. Hoewel ik praten en schrijven over sales heel erg leuk vind ga ik nog liever echt met je aan de slag. De vorm waarin we dat doen is van ondergeschikt belang. Waar het telkens om gaat is hoe jij je omzet verder kunt verhogen. 

Of ik nu met je mee ga op klant bezoek, of dat we samen een middag zitten om te sparren over jouw commerciële aanpak, of ik jullie kandidaten voor die nieuwe accountmanagement rol interview of dat we samen maandelijks een 1-op-1 salesmeeting doen. Het gaat er telkens weer om hoe we samen jouw of jullie omzet kunnen verhogen.

Dat kan middels een uurtje sparren, een maandelijks terugkerende exercitie of sales coaching traject voor het hele verkoopteam. Of misschien heb jij wel een hele andere aanpak voor ogen, laat maar weten, graag zelfs.


Volg mij op Twitter of maak een connectie op LinkedIN.

Of stuur mij een email.