Commercieel Manager Software Development

Organisatie
“Make a Customer, not a Sale.”
Ondernemende professionals georganiseerd in zelfstandige cellen, met een eigen thema, voorop en vooruitlopend en allen op hun eigen wijze verantwoordelijk voor de realisatie van onze gemeenschappelijke autoriteitsmissie.

Xebia is met deze instelling inmiddels gegroeid tot een toonaangevende high-end IT organisatie van ruim 600 medewerkers met vestigingen in Nederland, Frankrijk, de Verenigde Staten en India. Voor de top 250 organisaties van Nederland voert Xebia “New IT” verbeteringstrajecten uit waarbij zij hun diepgaande kennis en ervaring inzetten op het gebied van Agile Transformaties, DevOps, Continuous Delivery, Architectuur, Platformautomatisering, Software Development en Big Data. Hierdoor zijn zij dé innovatieve en praktijkgerichte consultancy, trainings- en product-organisatie die “technology leadership” inzet om de business van klanten te versnellen, concurrerender te maken en efficiënter te laten werken met IT.

Functie
Je bent samen met de BU Manager in een niet hiërarchische verhouding P&L verantwoordelijk voor de business unit Software Development. De focus van jouw rol ligt op accountverantwoordelijkheid voor de gehele dienstverlening binnen de door jou vastgestelde marktsegmenten, dat wil zeggen de acquisitie, het genereren van afspraken, de presentatie van de voorstellen, positioneren van ‘best practices’, offertes en aftersales.

Door het actief en enthousiast toepassen van consultative selling ben je in staat om op zelfstandige wijze creatieve verkoopprocessen op te starten en onze ‘high end’ business propositie uit te dragen en ook uit te bouwen.

Je kan op natuurlijke en oprechte wijze je relaties beheren en communiceert op verschillende niveaus. Voor (IT) directies ben je een volwaardig en volwassen aanspreekpunt en weet complexe salescycli succesvol te managen.

Samen met de collega’s en de marketeers help je mee met het op de kaart zetten van Xebia als “category leader” in New IT, door proposities door te ontwikkelen, strategische deals te ontwikkelen en verkopen bij klanten, en door bij te dragen aan PR en brand image door het organiseren van commerciële en community events.

Functie-eisen
Inhoudelijk sterk en ervaren met de trends die centraal staan in Xebia’s “New IT” visie, strategisch opererend, commercieel messcherp in executie van primaire salestaken (deal closing, account strategieën, consultative and solutions sales) en een team player zijn begrippen die van toepassing zijn en waarin je je herkent. Je bent ervaren professional die de titel van Commercieel Manager meer dan waard is en aantoonbaar succesvol geweest in een vergelijkbare rol en omgeving.

Je conceptuele vermogen, en ‘can do’ mentaliteit wordt aangevuld met zelfreflectie, lerend vermogen en  ambities die aansluiten bij de ambitie van Xebia en je eigen BU om autoriteit te blijven in deze voor ons succesvolle uitdagende markt.

Als entrepreneur met een bewezen trackrecord op het gebied van complexe consultancy en solution Sales, beschik je over “smoel”, ben je op charismatische wijze inspirerend voor je omgeving en weet je deze BU naar the next level te brengen. Uiteraard gaat de voorkeur uit naar een sales professional die binnen het domein van Software Development over actieve netwerken beschikt en daarbij een duidelijk beeld heeft van de specifieke ontwikkelingen binnen dit segment.

Arbeidsvoorwaarden
Een internationaal en professioneel opererende organisatie met ‘high end’ profiel en zeer goede arbeidsvoorwaarden. Behaalde targets/prestaties worden beloond met een uitstekende bonus.

Interesse? Mail je gegevens en je CV naar recruitment@salesxeed.com

Of, reageer online op deze salesvacature:

Naam:

E-mail:

Telefoon:

Voeg je CV toe:

Bericht: