19 juli 2016

Sales Coaching

Sales CoachingOnze sales coaching activiteiten zijn gericht op twee verschillende doelgroepen:

– Salescoaching voor de individuele verkoper
– Salescoaching voor het commerciële- of sales management.

 

 

 

 


Coaching voor het salesteam

Sales Coaching voor het salesteam is gericht op het verbeteren van de commerciële competenties van de individuele verkopers. Hierbij hanteren we een pragmatische aanpak die vooral bestaat uit coaching on the job. Met andere woorden, we gaan naast hen in de modder staan.
Concreet betekent dit dat we gezamenlijk met de sales in kwestie de verschillende sales cycli bespreken, de zaken doorspreken waar men tegenaan loopt en veel meegaan naar meetings met klanten.
Zo zijn we in staat om snel en effectief veranderingen voor te stellen die direct doorgevoerd kunnen worden zonder dat deze de bestaande processen in de weg zitten. Het resultaat is een beter gemotiveerd salesteam dat met volle energie gaat knallen.


Coaching voor het salesmanagement

Daar waar we het sales management coachen zien we dat er meer behoefte is aan een sparringpartner. Veel commerciële managers hebben regelmatig behoefte om lopende kwesties en zaken met iemand te bespreken die niet belast is met de operationele waan van de dag.

Concreet vinden deze gesprekken meestal in een 1-op-1 opstelling plaats. Veelal bewust buiten de kantooromgeving van onze opdrachtgever. In alle gevallen gaat het erom de zaken eens van de buitenkant te bekijken. Een frisse kijk van buitenaf leidt veelal tot nieuwe inzichten en invalshoeken. Het resultaat is een optimaal gemotiveerd sales management dat met verve het sales team aanstuurt door voorop te lopen in de strijd.


Wilt u weten welke resultaatverbeteringen er voor uw organisatie in het verschiet liggen? Neem dan contact met ons op.