Personal SalesManager

We kennenPersonal Salesmanager allemaal de personal trainer uit de sportschool. De insteek is dat je samen met iemand traint die een schema voor je maakt en je helpt met het correct uitvoeren van de oefeningen. Maar de ‘eigenlijke’ taak van een personal trainer is natuurlijk stimuleren en motiveren, de spreekwoordelijke ‘stok achter de deur’.

Verkopers in loondienst hebben een salesmanager die eenzelfde taak heeft, met als hoogtepunt de maandelijkse salesmeeting.

Als zelfstandig ondernemer of zzp’er behoort commercie veelal tot je takenpakket. Voor veel ondernemers geldt dat zij geen commerciële achtergrond hebben. Bovendien ontbreekt dan ook nog een salesmanager voor de broodnodige ondersteuning op commercieel gebied.

Herkenbaar? Wat nu als je, als ondernemer, een soort van personal trainer hebt, maar dan voor je sales? Een stok achter de deur die je maandelijks met je neus op je eigen commerciële feiten drukt.

Als personal salesmanager help ik je meer lijn en inzicht te krijgen in je commerciële planning en aanpak. Maandelijks gaan we samen zitten om de voortgang te bespreken en maken we een planning voor de volgende maand. Op basis van jouw eigen doelstellingen maken we afspraken en als ‘stok achter de deur’ houd ik je daar dan ook aan. Durf jij dat aan?


Neem contact op voor meer informatie.